Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.04.2022 ora 07.00 – 14.04.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare, exceptând în prima jumătate a intervalului, râurile din nordul, vestul și centrul țării, unde vor fi în creştere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Creşteri mai importante de niveluri şi debite se pot produce pe râurile din bazinele hidrografice: Vişeu, Iza, Lăpuș Arieş, în bazinele superioare ale Someşului şi Crişurilor, precum şi pe unele râuri mici din zonele de munte din jumătatea de vest a țării.