Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2017 ora 07.00 – 22.12.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere, începând cu râurile din vestul şi nord-vestul ţării, datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe unele râuri din Maramureş şi Crişana, datorită precipitaţiilor prognozate, mai însemnate cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, în special în primele două zile ale intervalului.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Este posibilă apariţia formaţiunilor de gheaţa pe unele râuri mici din zona de munte din nordul, centrul şi estul ţării.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.12.2017 ora 07.00 – 14.12.2017 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare cu tendintă de creştere pe râurile din jumătatea de vest a ţării ca urmare a cedării apei din stratul de zăpadă şi precipitaţiilor lichide prognozate.
În intervalul 11-12.12 sunt posibile creşteri mai importante, datorită precipitaţiilor lichide prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă, pe unele râuri din vestul, nord-vestul şi centrul ţării.
Formaţiunile de gheaţă, prezente izolat pe unele râuri mici din zona montană se vor menţine fără modificări importante în prima parte a intervalului, apoi în restrângere şi eliminare.