Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.12.2021 ora 07.00 – 14.12.2021 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice, vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate și propagării pe râurile din jumătatea de sud a țării, în scădere pe râurile din nordul, centrul și vestul țării şi relativ staționare pe celelalte râuri.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere.
Pe întreaga durată a intervalului de prognoză, sunt posbile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri, mai ales pe cele din vestul şi sudul țării, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi), prezente în bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriței vor fi în extindere și intensificare, iar în partea a doua a intervalului, fiind posibilă apariția lor și pe alte râuri din zonele montane din nordul și centrul țării.