Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.07.2020 ora 07.00 – 16.07.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere pe toată durata intervalului de prognoză. 
În a doua parte a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite,  pe unele râuri din zonele de munte, în special din vestul, centrul și nordul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, de scurtă durată şi cu caracter torențial prognozate.
Pe râul Prut nivelurile se vor menţine peste COTELE DE APĂRARE, pe sectorul aval Drânceni, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.01.2020 ora 07.00 – 15.01.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare. Sunt posibile creșteri ușoare de debite ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide slabe prevăzute și cedării apei din stratul de zăpadă, in special pe râurile din jumătatea de est a țării, începând cu a treia zi a intervalului de prognoză.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor se vor menține fără modificări importante în primele două zile ale intervalului de prognoză,  apoi vor fi în diminuare, restrângere, chiar eliminare către sfârșitul intervalului.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri