Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.01.2022 ora 07.00 – 15.01.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând râurile din Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei unde vor fi, relativ staționare și în prima parte a intervalului de prognoză cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din nord – vestul țării unde vor fi în creștere prin propagare.
În prima parte a intervalului se va menține peste COTELE DE APĂRARE cursul inferior al râului Tur, aval de acumularea Călinești Oaş, datorită tranzitării și atenuării viiturilor formate anterior în bazinul râului Tur.
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi, pod de gheață) existente în Moldova vor fi în extindere și intensificare și își vor face apariția și pe unele râuri din nordul, vestul și centrul țării.