Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 09.02.2019 ora 07.00 – 15.02.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Siretului și Prutului, unde vor fi în creștere prin propagare.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în creștere datorită cedării apei din stratul de zăpadă și precipitațiilor lichide prognozate.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare.
Formațiunile de gheață se vor menține fără modificări importante în primele două zile ale intervalului, în următoarele două zile vor fi în diminuare și restrângere, iar în ultima parte vor fi în extindere și intensificare.

Anunțuri Anunțuri