Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.04.2021 ora 07.00 – 27.04.2021 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în  creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate (izolat mai însemnate   cantitativ), cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din estul țării, unde vor fi relativ staționare.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Până la sfârșitul intervalului de prognoză, debitele vor fi în creștere pe râurile din vestul, nordul și centrul țării ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.01.2021 ora 07.00 – 16.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând în prima zi a intervalului de prognoză unde pe unele râuri mici din sudul țării unde se pot produce ușoare creșteri ca urmare a efectului combinat dintre precipitațiile mixte prognozate și cedarea apei din stratul de zăpadă.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) existente pe râurile din bazinele superioare ale Someșului, Arieșului, Bistriței și Moldovei se vor menține fără modificări importante în primele două zile ale intervalului de prognoză, iar în următorul interval de prognoză vor fi în extindere şi intensificare şi de asemenea îşi vor face apariţia şi pe alte râuri din zonele montane din nordul şi centrul țării.

Noutăți Noutăți