Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.01.2022 ora 07.00 – 16.01.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, când vor fi în uşoară creştere ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din sudul țării.
În prima parte a intervalului, ca urmare a propagării, a tranzitării din Acumularea Călineşti Oaş şi atenuării viiturii formate anterior pe râul Tur, se va situa peste COTELE DE APĂRARE râul Tur pe sectorul aval acumularea Călinești Oaș (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi) existente în bazinele superioare şi mijlocii ale Moldovei şi Bistriței, se vor menține fără modificări importante în primele două zile ale intervalului şi vor fi în intensificare şi extindere şi işi vor face apariția şi pe alte râuri din zonele montane din nordul,  vestul şi centrul țării.