Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.08.2019 ora 07.00 – 29.08.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie şi creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.05.2019 ora 07.00 – 16.05.2019 ora 07.00

 
În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi propagării, exceptând unele râuri din estul şi sud-estul ţării, unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din Banat, Crișana și Maramureș.
În restul intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor prognozate şi propagării, fiind posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creșteri mai însemnate de niveluri și debite pe unele râuri din vestul, centrul, nordul ţării şi din zonele de munte.