Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.01.2020 ora 07.00 – 24.01.2020 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri ușoare de debite, în special pe unele râuri mici zonele de deal și munte din vestul și sudul țării ca urmare a efectului combinat a cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor se vor menține fără modificări importante, cu excepţia unor râuri mici din vestul și sudul țării, unde vor fi în uşoară diminuare și restrângere.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 10.07.2019 ora 07.00 – 16.07.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din sudul și estul țării unde vor fi staționare.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din sud-vestul, vestul, centrul și nordul țării datorită precipitațiilor prognozate și propagării, iar pe celelalte râuri vor fi în general staționare.
Ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de averse tornțiale prognozate şi propagării sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri semnificative de debite şi niveluri pe unele râuri mici din sud-estul țării în prima zi a intervalului, apoi în partea a doua a intervalului pe unele râuri mici din Banat, Crişana, Maramureș și nordul Moldovei. 

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri