Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 11.02.2019 ora 07.00 – 17.02.2019 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În următoarele 2-3 zile ale intervalului, debitele vor fi în scădere exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare, apoi vor fi în scădere uşoară pe majoritatea râurilor.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare şi restrângere în primele două zile ale intervalului, apoi în extindere şi intensificare, în special pe râurile mici din nordul şi centrul ţării.


Anunțuri Anunțuri