Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 11.12.2021 ora 07.00 – 17.12.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului, râurile din sudul țării, unde vor fi în creștere datorită precipitaţiilor lichide prognozate și propagării.
În primele două zile ale intervalului, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri din bazinele hidrografice: Cerna, Jiu, Olt, Argeş, Ialomiţa, Buzău, Rm. Sărat, Putna şi Trotuş.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), prezente în bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriței vor fi în uşoară diminuare în primele două zile ale intervalului, apoi în extindere și intensificare şi va fi posibilă apariția lor și pe alte râuri din zonele montane din nordul și centrul țării.
Intră in vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr.103 din 11.12.2021, incepând cu ora 18:00.