Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 12.01.2022 ora 07.00 – 18.01.2022 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând în prima parte a intervalului râurile din Oltenia, Muntenia și Dobrogea unde vor fi, în general, staționare.
În primele două zile ale intervalului, ca urmare a propagării, a tranzitării din Acumularea Călineşti Oaş şi atenuării viiturii formate anterior pe râul Tur, se va situa peste COTELE DE INUNDAŢIE râul Tur, pe sectorul aval S.H. Turulung (sector îndiguit).
Formațiunile de gheață (gheață la mal, năboi) existente în bazinele superioare şi mijlocii ale Moldovei şi Bistriței vor fi în extindere și intensificare şi işi vor face apariția şi pe alte râuri din zonele montane din nordul, vestul şi centrul țării.