Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.04.2021 ora 07.00 – 23.04.2021 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În următoarele două zile, debitele medii zilnice, vor fi în general în creştere,  ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 13.02.2021 ora 07.00 – 19.02.2021 ora 07.00

 
Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi general în scădere, exceptând prima parte a intervalului, când vor fi în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din jumătatea de vest a țării.
În prima parte a intervalului, nivelurile se vor mai situa peste COTELE DE APĂRARE pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din nord – vestul și vestul țării, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente doar în  Moldova vor fi în extindere și intensificare, făcându-și apariția și pe alte râuri din zonele de deal și munte din Maramureș, Crișana și Transilvania, când se vor intensifica și curgerile de năboi.

Noutăți Noutăți