Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 13.12.2021 ora 07.00 – 19.12.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, unde pe majoritatea râurilor vor fi în creștere ca urmare a precipitaţiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
În prima zi a intervalului, ca urmare a precipitaţiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe unele râuri mici, cu creşteri de niveluri şi debite și posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe cele din centrul şi sudul țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), prezente în bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriței vor fi în extindere şi intensificare, fiind posibilă apariția lor și pe alte râuri din zonele montane din nordul și centrul țării.