Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.01.2021 ora 07.00 – 28.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în creştere în primele trei zile ale intervalului, ca urmare a precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață şi propagării, în special pe râurile din nordul, vestul şi sud-vestul țării, apoi în scădere până la sfârşitul intervalului.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare în primele trei zile ale intervalului şi în extindere şi intensificare în ultimele zile ale intervalului.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 14.04.2020 ora 07.00 – 20.04.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, când vor fi în creștere pe râurile din nordul, centrul şi sud-vestul ţării datorită efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, iar apoi în scădere uşoară pe aceste râuri.
În primele două zile ale intervalului de prognoză este posibila apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din nordul şi centrul ţării, urmând ca în restul intervalului, acestea sa fie în diminuare şi eliminare.

Noutăți Noutăți