Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.07.2020 ora 07.00 – 13.06.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării, exceptând unele râuri din sudul și estul țării, unde vor fi în scădere ușoară.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi relativ staționare, fiind posibile creșteri de niveluri și debite, îndeosebi în zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri semnificative de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute sub forma de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, pe unele râuri mici din zonele de deal şi munte, în special din nordul, nord – vestul și centrul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 14.04.2020 ora 07.00 – 20.04.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând primele două zile ale intervalului de prognoză, când vor fi în creștere pe râurile din nordul, centrul şi sud-vestul ţării datorită efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, iar apoi în scădere uşoară pe aceste râuri.
În primele două zile ale intervalului de prognoză este posibila apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din nordul şi centrul ţării, urmând ca în restul intervalului, acestea sa fie în diminuare şi eliminare.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri