Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 14.04.2022 ora 07.00 – 20.04.2022 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinul Vedea, afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
În partea a doua a intervalului, sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, în special din jumătatea de sud a țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate și cedării apei din stratul de zăpadă, aferent zonelor montane.