Prognoza medie durata rauri în intervalul 29.01.2021 ora 07.00 – 04.02.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în general staţionare, dar sunt posibile creșteri de niveluri şi debite datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării mai ales pe râurile din jumătatea de sud a ţării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei se vor menține fără modificări importante, şi se vor intenisifica curgerile de năboi pe râurile din nordul şi centrul ţării.  

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 14.12.2020 ora 07.00 – 20.12.2020 ora 07.00

 
În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prognozate, evoluţiei formaţiunilor de gheaţă, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagări. 
Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite, cu depăşiri ale COTELOR DE APᾸRARE pe cursurile inferioare ale râurilor: Teleajen, Cricovul Sărat, Prahova şi Ialomiţa, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din sudul şi estul ţării unde vor fi in creştere prin propagare.
In ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere 
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de deal și munte din nordul și centrul țării vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare.

Noutăți Noutăți