Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din estul țării unde vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane din nordul, centrul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia pe majoritatea râurilor din țară.
Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul țării, urmând să predomine pe cele din zonele montane din nordul și centrul țării spre sfârșitul intervalului de prognoză.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.01.2021 ora 07.00 – 21.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului de prognoză, unde vor fi în scădere ușoară pe unele râuri din Crișana, Banat și Oltenia.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane de nordul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe alte râuri din zonele montane din nordul, centrul  și estul țării, mai ales în partea a doua a intervalului de prognoză. Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile din zonele montane din jumătatea de nord a țării în partea a doua a intervalului.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Noutăți Noutăți