Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.04.2021 ora 07.00 – 27.04.2021 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în  creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate (izolat mai însemnate   cantitativ), cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din estul țării, unde vor fi relativ staționare.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Până la sfârșitul intervalului de prognoză, debitele vor fi în creștere pe râurile din vestul, nordul și centrul țării ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.01.2021 ora 07.00 – 21.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului de prognoză, unde vor fi în scădere ușoară pe unele râuri din Crișana, Banat și Oltenia.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane de nordul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia şi pe alte râuri din zonele montane din nordul, centrul  și estul țării, mai ales în partea a doua a intervalului de prognoză. Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile din zonele montane din jumătatea de nord a țării în partea a doua a intervalului.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Noutăți Noutăți