Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.09.2017 ora 07.00 – 30.09.2017 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creştere datorită precipitațiilor prognozate şi propagării pe râurile din nordul, vestul, centrul și estul țării. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staţionare. 
Sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din nordul, centrul și nord-estul țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă, prognozate.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare în primele două zile.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.08.2017 ora 07.00 – 21.08.2017 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în scădere pe râurile din Maramureş, Crişana şi Banat, exceptând cursurile inferioare ale Mureşului şi Timişului unde vor mai fi în creştere prin  propagare. Pe celelalte râuri debitele vor fi relativ staționare. 
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general staţionare.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici, îndeosebi din zonele de deal şi munte, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.


Noutăți Noutăți