Prognoza medie durata rauri în intervalul 13.11.2019 ora 07.00 – 19.11.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând râurile din Banat, Oltenia si vestul Munteniei, unde vor fi în creştere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării. Sunt posibile creşteri mai însemnate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte din sud-vestul ţării.
În următoarele zile, debitele  vor fi  în  general  staţionare,  exceptând  râurile  din  sud-vestul ţării, unde vor fi în scădere.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.08.2019 ora 07.00 – 21.08.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele vor fi în creștere pe râurile din vestul, centrul, nordul și sudul țării, datorită precipitațiilor prognozate și propagării și în general staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite, iar depașirea COTELOR DE ATENȚIE va fi probabilă în prima zi a intervalului, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din nordul, centrul și sudul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.
În partea a doua a intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul țării, cele din bazinul Bârladului și afluenții Prutului unde vor fi staționare.
În prima zi a intervalului de prognoză va fi în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr 55 din 14.08.2019.

Noutăți Noutăți