Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.08.2020 ora 07.00 – 14.08.2020 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul și sud – vestul ţării, unde vor fi în scădere.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de munte, în special pe cele din vestul și sud – vestul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.08.2019 ora 07.00 – 21.08.2019 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele vor fi în creștere pe râurile din vestul, centrul, nordul și sudul țării, datorită precipitațiilor prognozate și propagării și în general staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, formarea de viituri rapide cu efecte de inundații locale și creșteri de niveluri și debite, iar depașirea COTELOR DE ATENȚIE va fi probabilă în prima zi a intervalului, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, din nordul, centrul și sudul țării, datorită precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torențial, prognozate.
În partea a doua a intervalului de prognoză debitele vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul țării, cele din bazinul Bârladului și afluenții Prutului unde vor fi staționare.
În prima zi a intervalului de prognoză va fi în vigoare ATENȚIONAREA HIDROLOGICĂ nr 55 din 14.08.2019.

Noutăți Noutăți