Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.04.2021 ora 07.00 – 23.04.2021 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
În următoarele două zile, debitele medii zilnice, vor fi în general în creştere,  ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În ultima parte a intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.02.2021 ora 07.00 – 22.02.2021 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi general în scădere, exceptând râurile din sudul şi estul ţării, unde vor fi relativ staţionare în partea a doua a intervalului.
În primele două zile ale intervalului de prognoză, nivelurile se vor mai situa peste COTELE DE ATENŢIE pe cursurile inferioare ale râurilor Tur şi Crasna, ca urmare a propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor, cu excepţia râurilor din Banat şi Crişana, vor fi în extindere și intensificare în prima parte a intervalului, apoi se vor menţine fără modificări importante până la sfârşitul intervalului.

Noutăți Noutăți