Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.08.2018 ora 07.00 – 22.08.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și a propagării pe râurile din vestul și nordul țării, în scădere pe cele din bazinul Prutului și în general staționare pe celelalte râuri.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi în creștere pe râurile din centrul, sudul și estul țării și în general în scădere pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipităţiilor  prognozate sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai mari de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte.   

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.05.2018 ora 07.00 – 22.05.2018 ora 07.00

În primele trei zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi  în creştere pe râurile din vestul și nord-vestul țării, exceptând unele râuri din sud-estul ţării, unde vor fi relativ staţionare. Pe râurile din centrul, sud-vestul, sudul și estul țării, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile inferioare, unde vor fi în creștere prin propagare.
În prima zi a intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri și debite cu atingerea şi depăşirea COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din vestul, sudul şi centrul ţării, precum şi zonele de deal şi munte datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate și propagării viiturilor fomate anterior.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul țării, unde vor fi în creştere prin propagare și unele râuri din sud-estul țării, unde vor fi relativ staționare. 
Sunt posibile creşteri izolate de niveluri şi debite pe unele râuri mici din nordul şi centrul ţării datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.

Noutăți Noutăți