Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.05.2022 ora 07.00 – 22.05.2022 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în scădere uşoară pe râurile din Maramureş, Crişana şi Banat şi relativ staţionare pe celelalte râuri. 
În următoarele două zile debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare. Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide şi creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri, cu precădere din vestul, centrul și  nordul țării, datorită precipitațiilor torențiale, sub formă de aversă, temporar accentuate, prognozate.
În ultima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în scădere uşoară, exceptând râurile din zonele de câmpie din sudul şi estul ţării unde vor fi relativ staţionare.