Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2022 ora 07.00 – 26.05.2022 ora 07.00


Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând ultimele zile ale intervalului, când vor fi în creștere pe râurile din jumătatea de vest țării ca urmare a precipitațiilor prognozate.
În prima parte a intervalului vor fi posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe  râurile mici din bazinele hidrografice din jumătatea de nord a țării datorită precipitațiilor sub formă de aversă prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.12.2021 ora 07.00 – 22.12.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi, în general, în scădere, exceptând în prima parte a  intervalului de prognoză, cursurile inferioare ale râurilor Someș, Mureş şi Siret, unde vor fi în creștere prin propagare.
Pe toată perioada intervalului de prognoză, sunt posibile ușoare creșteri de niveluri și debite pe unele râuri mici din zona de deal și de munte, mai ales pe cele din din jumătatea de sud a țării, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, slab cantitativ, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri), prezente în bazinele superioare ale Moldovei şi Bistriței vor fi în extindere şi intensificare, fiind posibilă apariția și pe alte râuri din zonele montane din nordul și centrul țării, cu precădere către sfârșitul intervalului de prognoză.