Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.11.2018 ora 07.00 – 24.11.2018 ora 07.00

În prima jumătatea a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinul Siretului unde vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de sud a ţării, datorită precipitațiilor  prognozate.
În a doua jumătate a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creştere uşoară pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Către sfârşitul  intervalului  este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (ace de gheaţă, gheaţă la mal) pe unele râuri mici din zonele montane.

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.08.2018 ora 07.00 – 23.08.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și a propagării pe majoritatea râurilor din vestul, nordul şi centrul țării, în scădere pe cele din bazinul Prutului și în general staționare pe celelalte râuri.
În a doua parte a intervalului debitele vor în general staţionare.
Ca urmare a precipităţiilor  prognozate sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai însemnate de niveluri și debite cu posibilitatea depaşirii COTELOR DE APĂRARE pe unele râuri mici din zonele montane, în special pe cele din nordul şi centrul ţării, în prima parte a intervalului.   

 


Noutăți Noutăți