Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.01.2022 ora 07.00 – 23.01.2022 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din zonele de deal și câmpie din Muntenia, Moldova şi pe cele din Dobrogea, unde vor fi în general staționare. Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor, se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din vestul, sud – vestul și sudul țării și vor fi în ușoară intensificare pe cele din nordul și centrul țării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare și extindere, predominând podurile de gheață pe râurile mici din Moldova.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.11.2021 ora 07.00 – 23.11.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare.
Izolat, se pot înregistra mici creşteri de niveluri şi debite, ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate şi cedării apei din stratul de zăpadă, pe unele râuri din zonele de deal şi munte.
Formațiunile de gheață (gheată la maluri, năboi), prezente în bazinul superior al Bistriței se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului, apoi vor fi în ușoară diminuare și restrângere.