Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.03.2021 ora 07.00 – 12.03.2021 ora 07.00

 

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
În prima zi a intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte în special din nordul, centrul și vestul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe cantitativ prognozate și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) prezente doar în bazinele superioare ale Bistriței şi Moldovei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.01.2021 ora 07.00 – 24.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane din nordul, vestul, centrul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia pe majoritatea râurilor din țară.
Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile mici din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul țării, urmând să predomine pe cele din zonele montane din nordul și centrul țării spre sfârșitul intervalului de prognoză.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Noutăți Noutăți