Prognoza medie durata rauri în intervalul 06.03.2021 ora 07.00 – 12.03.2021 ora 07.00

 

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
În prima zi a intervalului de prognoză, sunt posibile creşteri ușoare de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal şi de munte în special din nordul, centrul și vestul țării, ca urmare a precipitațiilor slabe cantitativ prognozate și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) prezente doar în bazinele superioare ale Bistriței şi Moldovei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.01.2021 ora 07.00 – 25.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând prima parte a intervalului de prognoză, când vor fi în scădere pe râurile din jumătatea de est a țării și ultima parte a intervalului, când vor fi în creștere ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din jumătatea de vest a țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice (cu excepția bazinelor hidrografice Crișul Negru, Bega, Caraș, Motru) vor fi în extindere şi intensificare în prima parte a intervalului de prognoză, apoi în restrângere, diminuare și eliminare, începând cu râurile din vestul țării.
Se vor intensifica curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării în prima parte a intervalului.


Noutăți Noutăți