Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.03.2019 ora 07.00 – 02.04.2019 ora 07.00

           
În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din sudul şi estul țării unde vor fi relativ staţionare şi cursurile inferioare ale afluenţilor de dreapta ai Siretului, unde vor fi în creştere prin propagare.
În a doua parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general  staționare.
În ultimele două zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri şi  debite ca urmare a precipitaţiilor prevăzute şi cedării apei din stratul de zăpadă pe unele râuri din nordul, centrul ţării şi zonele de munte.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 25.02.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane, ca urmare a cedării apei din stratul de zapadă.
În următoarele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării pe râurile din vestul, nordul şi centrul ţării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi staţionare.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în primele cinci zile ale intervalului în restrângere, diminuare şi eliminare, apoi în uşoară intensificare în nordul şi centrul ţării.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri