Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.05.2019 ora 07.00 – 26.05.2019 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în creștere ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării exceptând in ultima parte a intervalului cănd vor fi în scădere pe afluenţii râurilor mari.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de niveluri şi debite cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, mai ales pe unele râuri din  vestul, sud – vestul şi centrul ţării, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate, cu probabilitate mai mare în prima parte a intervalului.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.02.2019 ora 07.00 – 25.02.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, fiind posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele montane, ca urmare a cedării apei din stratul de zapadă.
În următoarele trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creştere ca urmare a efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zapadă şi propagării pe râurile din vestul, nordul şi centrul ţării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul, nordul şi centrul ţării, unde vor fi în creştere prin propagare şi râurile din sudul şi sud-estul ţării, unde vor fi staţionare.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în primele cinci zile ale intervalului în restrângere, diminuare şi eliminare, apoi în uşoară intensificare în nordul şi centrul ţării.

Anunțuri Anunțuri