Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.03.2021 ora 07.00 – 14.03.2021 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
În ultimele zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri și debite ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe unele râuri din jumătatea de vest a tării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) prezente în bazinele superioare ale   Bistriței, Moldovei și pe unele râuri mici din zonele montane se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului de prognoză, apoi vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.01.2021 ora 07.00 – 26.01.2021 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în general staționare, exceptând partea a doua a  intervalului, când vor fi în creştere datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din jumătatea de vest a țării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice se vor menține fără modificări importante în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în restrângere, diminuare și eliminare, începând cu râurile din vestul și sud - vestul țării.
Se vor intensifica curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării în prima parte a intervalului.


Noutăți Noutăți