Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.04.2022 ora 07.00 – 26.04.2022 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere ca urmare a precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane și propagării pe râurile din jumătatea de sud a țării şi în uşoară scădere pe celelalte.
În restul intervalului, debitele vor fi în uşoară scădere, exceptând primele două zile când vor fi în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din sudul țării.
Sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie şi creșteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor, sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ, prognozate.