Prognoza medie durata rauri în intervalul 17.01.2022 ora 07.00 – 23.01.2022 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din zonele de deal și câmpie din Muntenia, Moldova şi pe cele din Dobrogea, unde vor fi în general staționare. Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe majoritatea râurilor, se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului pe râurile din vestul, sud – vestul și sudul țării și vor fi în ușoară intensificare pe cele din nordul și centrul țării, iar în partea a doua a intervalului vor fi în intensificare și extindere, predominând podurile de gheață pe râurile mici din Moldova.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.11.2021 ora 07.00 – 26.11.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare.
Sunt posibile ușoare creșteri de niveluri și debite, pe întreaga perioadă a intervalului de prognoză, pe unele râuri mici din zonele de deal și munte, cu precădere din nordul, centrul și vestul țării, datorită precipitațiilor lichide slabe, prognozate și a cedării apei din stratul de zăpadă din zonele montane.
Formațiunile de gheață (gheaţă la maluri) prezente izolat pe unele râuri mici din zonele montane din nordul țării vor fi în restrângere și eliminare.