Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.08.2018 ora 07.00 – 22.08.2018 ora 07.00

În prima parte a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și a propagării pe râurile din vestul și nordul țării, în scădere pe cele din bazinul Prutului și în general staționare pe celelalte râuri.
În a doua parte a intervalului debitele vor fi în creștere pe râurile din centrul, sudul și estul țării și în general în scădere pe celelalte râuri.
Ca urmare a precipităţiilor  prognozate sunt posibile scurgeri pe versanţi, torenţi, pâraie şi creșteri mai mari de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte.   

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.05.2018 ora 07.00 – 27.05.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere uşoară pe râurile din Maramureş, Crişana şi Banat şi vestul Olteniei şi relativ staţionare pe celelalte râuri. Mici creşteri prin propagare se vor înregistra pe cursul inferior al Mureşului.

În următoarele două zile debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din nord-vestul, vestul ţării şi unele râuri din centrul ţării unde vor fi în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării. În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general staţionare.

Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile  scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri pe unele râuri mici datorită precipitaţiilor sub formă de aversă prevăzute, izolat mai însemnate cantitativ.


Noutăți Noutăți