Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.06.2021 ora 07.00 – 26.06.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creștere în primele două zile ale intervalului de prognoză ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din Oltenia, Muntenia, Moldova și estul Transilvaniei și în general în scădere pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi ȋn general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare, fiind posibile creșteri izolate de niveluri și debite ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă, în special în zonele de deal și munte.
În primele două zile ale intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri și debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE APĂRARE, pe unele râurile din zonele de deal și munte, în special pe râurile din Oltenia, Muntenia, Moldova, Dobrogea și estul Transilvaniei, ca urmare a precipitațiilor însemnate cantitativ prognozate sub formă de aversă.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.05.2020 ora 07.00 – 27.05.2020 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din sud-vestul, centrul, sudul, sud-estul țării și zonele de deal și munte ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creșteri importante de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte din jumătatea de sud și sud-vest a țării, ca urmare a precipitațiilor mai însemnate prevăzute și prognozate sub formă de aversă, cu caracter torențial.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din sud-vestul, centrul, sudul, sud-estul țării, unde vor fi în creștere prin propagare.