Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.10.2018 ora 07.00 – 28.10.2018 ora 07.00

În prima parte de prognoză debitele medii zilnice vor fi în creştere pe râurile din vestul, nordul şi centrul ţării şi zonele de munte datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării şi relativ staţionare pe celelalte râuri.
Sunt posibile creşteri mai importante de niveluri şi debite ca urmare a precipitaţiilor mai însemnate cantitativ prevăzute pe unele râuri din zonele de munte, în special din Maramureş şi Banat.
În partea a doua  a intervalului, debitele vor fi în scădere pe râurile din vestul, nordul şi centrul ţării, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din aceste zone, unde vor fi în creştere prin propagare şi relativ staţionare pe celelalte râuri.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.05.2018 ora 07.00 – 28.05.2018 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere uşoară, exceptând cursul inferior al Mureşului unde va fi în creştere prin propagare în primele două zile ale intervalului.
Sunt posibile  scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe unele râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă prognozate, izolat mai însemnate cantitativ.

Noutăți Noutăți