Prognoza medie durata rauri în intervalul 18.11.2018 ora 07.00 – 24.11.2018 ora 07.00

În prima jumătatea a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare, exceptând râurile din bazinul Siretului unde vor fi în uşoară scădere.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din jumătatea de sud a ţării, datorită precipitațiilor  prognozate.
În a doua jumătate a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creştere uşoară pe majoritatea râurilor ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Către sfârşitul  intervalului  este posibilă apariţia formaţiunilor incipiente de gheaţă (ace de gheaţă, gheaţă la mal) pe unele râuri mici din zonele montane.

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.08.2018 ora 07.00 – 28.08.2018 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând ultimele două zile ale intervalului de prognoză când vor fi în creştere pe majoritatea râurilor, ca urmare a precipitaţiilor, mai însemnate cantitativ, prognozate.
Pe toată durata intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie și creșteri rapide de niveluri şi debite cu posibile efecte de inundații locale pe unele râuri mici, în special din zonele de deal şi munte,  ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, cu caracter torenţial şi mai importante cantitativ, prognozate.

Noutăți Noutăți