Prognoza medie durata rauri în intervalul 16.01.2021 ora 07.00 – 22.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în scădere, exceptând râurile din estul țării unde vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, izolat pod de gheață) existente pe râurile din zonele montane din nordul, centrul și estul țării vor fi în extindere şi intensificare şi îşi vor face apariţia pe majoritatea râurilor din țară.
Își vor face apariția podurile de gheață pe râurile din zonele de deal și munte din nordul, centrul și estul țării, urmând să predomine pe cele din zonele montane din nordul și centrul țării spre sfârșitul intervalului de prognoză.
Se vor intensifica și curgerile de năboi (zăpadă înghețată în albie) pe râurile din vestul, centrul, nordul și nord – estul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 22.12.2020 ora 07.00 – 28.12.2020 ora 07.00

În primele patru zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din vestul, nordul și centrul țării ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în scădere pe râurile din vestul, nordul și centrul țării, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari din aceste zone și staționare pe celelalte râuri.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare și eliminare în primele patru zile ale intervalului, apoi vor fi în intensificare și extindere, predominând curgerile de năboi pe râurile din zonele de munte.

Noutăți Noutăți