Prognoza medie durata rauri în intervalul 08.03.2021 ora 07.00 – 14.03.2021 ora 07.00

Pe toată durata intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
În ultimele zile ale intervalului de prognoză sunt posibile creșteri de niveluri și debite ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe unele râuri din jumătatea de vest a tării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri) prezente în bazinele superioare ale   Bistriței, Moldovei și pe unele râuri mici din zonele montane se vor menține fără modificări importante în prima parte a intervalului de prognoză, apoi vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.01.2021 ora 07.00 – 29.01.2021 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în creştere în prima jumătate a intervalului de prognoză, începând din vestul ţării, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, dislocării formaţiunilor de gheață şi propagării. 
Pe fondul unor niveluri ridicate, înregistrate pe unele râuri din zonele de deal şi munte din vestul, nord-vestul şi sudul ţării şi ca urmare a precipitaţiilor lichide, însemnate cantitativ, prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot înregistra creşteri mai importante de niveluri şi debite, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE.
În a doua parte a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare în primele trei zile ale intervalului şi în extindere şi intensificare în ultimele zile ale intervalului.

Noutăți Noutăți