Prognoza medie durata rauri în intervalul 05.07.2022 ora 07.00 – 11.07.2022 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staționare în primele două zile ale intervalului de prognoză, apoi vor fi în creștere începând din vestul țării, în special pe râurile din Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania, Moldova și zona de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.04.2022 ora 07.00 – 29.04.2022 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creştere uşoară datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă din zona montană şi propagării pe râurile din vestul țării, relativ staționare pe cele din extremitatea sudică şi estică şi în general în scădere pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului debitele vor fi în creștere pe râurile din nord-estul și estul țării, ca urmare a precipitațiilor prognozate și propagării, în scădere pe râurile din Maramureş, Crişana şi Transilvania şi în general staționare pe celelalte râuri.
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri pe versanți, torenți, pâraie şi creșteri de niveluri şi debite pe unele râuri din zonele de deal și de munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate sub formă de aversă, mai însemnate cantitativ.