Prognoza medie durata rauri în intervalul 28.01.2021 ora 07.00 – 03.02.2021 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente pe râurile din nordul, centrul și estul țării vor fi în intensificare și extindere, dar își pot face, izolat, apariția și pe unele râuri din zonele montane din vestul și sud – vestul țării.
În partea a doua a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării pe râurile din nord – vestul, vestul și sud-vestul țării, iar pe celelalte vor fi în general staționare.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) existente în majoritatea bazinelor hidrografice vor fi în restrângere, diminuare și eliminare, exceptând pe cele din estul Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei unde se vor menține fără modificări importante.  

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.12.2020 ora 07.00 – 29.12.2020 ora 07.00

 
În prima parte a intervalului debitele vor fi în general în creştere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, începând din vestul țării, iar apoi vor fi în scădere până la sfârşitul intervalului, exceptând cursurile inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.   
Formațiunile de gheață (gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din bazinele superioare ale Mureșului, Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare și eliminare în prima parte a intervalului, apoi vor fi în intensificare și extindere, predominând curgerile de năboi pe râurile din zonele de munte.


Noutăți Noutăți