Prognoza medie durata rauri în intervalul 20.04.2018 ora 07.00 – 26.04.2018 ora 07.00

În  prima parte a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, cu tendinţă de uşoară scădere, exceptând cursul inferior al Prutului unde vor fi în creştere prin propagare în primele două zile ale intervalului.

În a doua parte a intevalului, debitele vor fi în creştere pe râurile din vestul, centrul şi nordul ţării şi relativ staţionare cu uşoară tendinţă de scădere pe celelalte.

 


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.03.2018 ora 07.00 – 30.03.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din Banat şi Dobrogea , unde vor fi relativ staţionare.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi) se vor menţine fără modificări importante, exceptând unele râuri din nord-estul şi centrul ţării, unde vor fi în uşoară intensificare şi extindere.
În restul intervalului de prognoză debitele vor fi în general în creştere începând cu râurile din sudul şi sud-estul ţării datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevazute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
Formaţiunile de gheaţă vor fi în restrângere, diminuare şi eliminare.

Noutăți Noutăți