Prognoza medie durata rauri în intervalul 13.12.2019 ora 07.00 – 19.12.2019 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staţionare pe toată durata intervalului de prognoză, exceptând în prima parte a intervalului unele râuri mici din sud-vestul, centrul, sudul și estul țării unde vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheaţă) existente pe rurile din Transilvania, Moldova și nordul Munteniei vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.05.2019 ora 07.00 – 30.05.2019 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general în scădere exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare, în prima jumătate a intervalului de prognoza.
Vor fi intervale cu scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri pe unele râuri, mai ales pe cele din nordul, centrul şi estul, cu depășiri ale COTELOR DE APĂRARE, datorită precipitaţiilor prognozate, izolat mai însemnate cantitativ şi propagării.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri