Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.02.2020 ora 07.00 – 03.03.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor lichide prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării exceptând râurile din sud-estul țării unde vor fi staționare.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere pe râurile din jumătatea de nord a țării, în creștere prin propagare pe cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și nord-vestul țării și staționare pe celelalte râuri.
În prima zi a intervalului de prognoză sunt posibile scurgeri rapide pe versanți, torenți și pâraie și creșteri semnificative de niveluri și debite pe unele râuri mici din zonele de deal și munte din Maramureș și Crișana, datorită precipitațiilor cu caracter torențial prognozate și cedării masive din stratul de zăpadă ca urmare a temperaturilor, ridicate, prognozate.
Formațiunile de gheață (preponderent gheață la maluri, izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din zonele de munte din centrul și nord – estul țării, vor fi în diminuare, restrângere şi eliminare în prima parte a intervalului, iar în partea a doua se vor păstra fără modificări importante.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.07.2019 ora 07.00 – 30.07.2019 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în creştere pe unele râuri din zonele de deal şi munte din centrul şi estul ţării şi pe unele râuri din Dobrogea, ca urmare a precipitaţiilor, sub formă de aversă, cu caracter torenţial, prognozate şi propagării. În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi relativ staţionare şi în scădere uşoară în ultima parte a intervalului.
Pe toată durata intervalului sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri mici aferente zonelor de deal și munte, datorită precipitaţiilor sub formă de aversă şi cu caracter torenţial, prognozate.


Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri