Prognoza medie durata rauri în intervalul 30.09.2020 ora 07.00 – 06.10.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere pe râurile din vestul centru și nordul țării datorită precipitațiilor prognozate și propagării și în general în scădere pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din jumătatea de sud a țării unde vor fi staționare și cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari din vestul și nord – vestul țării unde vor fi în creștere prin propagare. 
În prima zi a intervalului se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale și creşteri însemnate de debite şi niveluri, cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE, pe unele râuri din zonele de deal și munte din nordul și centrul țării.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.07.2020 ora 07.00 – 30.07.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele medii zilnice vor fi în creștere datorită precipitațiilor prognozate și propagării pe râurile din Banat, Crișana și Maramureș, stațioanare pe cele din bazinele Vedea, Bârlad, pe afluenții Prutului și pe cele din Dobrogea și  în scădere pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând râurile din bazinele Vedea, Argeș, Ialomița, Bârlad, afluenții Prutului, afluenții Oltului inferior și cele din Dobrogea unde vor fi staționare.
Pe toată durata intervalului de prognoză, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri importante de niveluri şi debite, cu depășirea COTELOR DE APĂRARE, în special pe unele râuri din zonele de deal și munte din jumătatea de vest  a ţării, datorită precipitațiilor, sub formă de aversă și cu caracter torențial, prognozate.
Pe râul Prut, nivelurile se vor menţine peste COTELE DE ATENŢIE, pe sectorul aval Oancea, ca urmare a tranzitării în regim controlat prin Acumularea Stânca Costeşti a viiturilor formate în amonte de intrarea în ţară.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri