Prognoza medie durata rauri în intervalul 21.04.2021 ora 07.00 – 27.04.2021 ora 07.00

 
În primele două zile ale intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi în  creştere, ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prognozate (izolat mai însemnate   cantitativ), cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, exceptând râurile din estul țării, unde vor fi relativ staționare.
În următoarele două zile ale intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creştere prin propagare.
Până la sfârșitul intervalului de prognoză, debitele vor fi în creștere pe râurile din vestul, nordul și centrul țării ca urmare a efectului combinat al precipitațiilor prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării și relativ staționare pe celelalte râuri.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 25.12.2020 ora 07.00 – 31.12.2020 ora 07.00

În prima parte a intervalului debitele vor fi în creştere datorită precipitațiilor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării pe râurile din sud – vestul, vestul, centrul şi nordul ţării şi în general staţionare pe celelalte râuri.
În partea a doua a intervalului, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor din vestul ţării unde vor fi în creştere datorită propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri şi izolat pod de gheaţă) existente pe râurile din bazinele superioare ale Bistriței și Moldovei vor fi în diminuare și eliminare în prima parte a intervalului, apoi vor fi în intensificare și extindere.

Noutăți Noutăți