Prognoza medie durata rauri în intervalul 24.01.2020 ora 07.00 – 30.01.2020 ora 07.00

 
Debitele medii zilnice vor fi relativ staționare.
Sunt posibile creșteri ușoare de debite, în special pe unele râuri mici din estul și sudul țării datorită efectului combinat al precipitațiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă, evoluției formațiunilor de gheață și propagării.
Formațiunile de gheață (gheață la maluri, năboi, pod de gheață) prezente pe majoritatea râurilor vor fi în diminuare și ușoară restrângere, exceptând râurile din centrul țării unde se vor menține fără modificări importante.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.05.2019 ora 07.00 – 01.06.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Moldova unde vor fi în creştere prin propagare. 
În restul intervalului debitele vor fi în creştere ca urmare a preicipitaţiilor prevăzute şi propagării începând din jumătatea de vest a ţării, exceptând unele râuri din estul ţării unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri, mai ales pe cele din nordul, centrul şi vestul ţării, datorită precipitaţiilor prognozate, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate şi propagării.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri