Prognoza medie durata rauri în intervalul 11.12.2019 ora 07.00 – 17.12.2019 ora 07.00

Debitele vor fi relativ  staţionare pe toată durata intervalului de prognoză.
Sunt posibile creşteri de niveluri şi debite în prima jumătate a intervalului, datorită precipitaţiilor prognozate, propagării şi cedării apei din stratul de zăpadă, cu probabilitate mai mare pe râurile din zonele de deal şi de munte din nordul şi centrul ţării.
Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, năboi, izolat pod de gheaţă) vor fi în diminuare, restrângere și eliminare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.05.2019 ora 07.00 – 01.06.2019 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din Crişana şi Moldova unde vor fi în creştere prin propagare. 
În restul intervalului debitele vor fi în creştere ca urmare a preicipitaţiilor prevăzute şi propagării începând din jumătatea de vest a ţării, exceptând unele râuri din estul ţării unde vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri pe unele râuri, mai ales pe cele din nordul, centrul şi vestul ţării, datorită precipitaţiilor prognozate, izolat mai însemnate cantitativ, prognozate şi propagării.

Noutăți Noutăți

Anunțuri Anunțuri