Prognoza medie durata rauri în intervalul 15.08.2022 ora 07.00 – 21.08.2022 ora 07.00

Debitele vor fi relativ staționare pe toată durata intervalului de prognoză.
În prima jumătate a intervalului, sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de niveluri și debite, pe unele râuri din zonele de deal și munte, ca urmare a precipitațiilor prognozate, sub formă de aversă, izolat mai însemnate cantitativ.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.05.2022 ora 07.00 – 01.05.2022 ora 07.00

În primele două zile ale intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, fiind posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de deal și munte din centrul și sudul țării, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.
În următoarele două-trei zile ale intervalului, debitele vor fi în creștere începând din vestul, nordul, centrul țării și zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute și propagării, exceptând râurile din sud-estul țării, unde vor fi relativ staționare.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri mai importante de debite şi niveluri pe unele râuri din zonele de munte, ca urmarea precipitațiilor mai însemnate cantitativ prevăzute sub formă de aversă și cu caracter torențial.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii și inferioare ale râurilor mari, unde vor fi în creștere prin propagare, fiind posibile creșteri izolate de niveluri și debite pe unele râuri din zonele de munte, ca urmare a precipitațiilor prevăzute sub formă de aversă.