Prognoza medie durata rauri în intervalul 19.11.2018 ora 07.00 – 25.11.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză debitele medii zilnice vor fi relativ staţionare.
În următoarele 2 zile ale intervalului debitele vor fi în general în creştere datorită efectului combinat al precipitaţiilor lichide prevăzute, cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării.
În restul intervalului, debitele vor fi în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari unde vor fi în creştere prin propagare.

Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 26.06.2018 ora 07.00 – 02.07.2018 ora 07.00

În prima zi a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi în general în scădere, exceptând cursurile inferioare ale Mureşului şi Siretului, unde vor fi în creştere prin propagare.
Sunt posibile creșteri de niveluri și debite pe unele râuri din sudul țării și din zonele de deal şi munte, ca urmare a precipitaţiilor sub formă de aversă, prognozate.
În restul intervalului de prognoză, debitele vor fi în general în creştere datorită precipitaţiilor prognozate şi propagării.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri rapide de niveluri şi debite, mai ales pe unele râuri din jumătatea de est a ţării şi din zonele de deal şi de munte ca urmare a precipitațiilor sub formă de aversă, cu caracter torenţial, prognozate.

Noutăți Noutăți