Prognoza medie durata rauri în intervalul 23.11.2017 ora 07.00 – 29.11.2017 ora 07.00

Debitele medii zilnice vor fi în general staţionare, exceptând prima parte a intervalului când vor fi în scădere uşoară pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul şi nord – vestul ţării. 
În a doua jumătate a intervalului sunt posibile creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri şi sectoare de râuri din zonele de deal şi munte, în special pe cele din jumătatea de nord a ţării, ca urmare a precipitaţiilor  prognozate.


Înapoi

Prognoza medie durata rauri în intervalul 27.07.2017 ora 07.00 – 02.08.2017 ora 07.00

În prima parte  a intervalului de prognoză, debitele medii zilnice vor fi In creştere pe râurile din jumătatea de vest a ţării datorită precipitaţiilor prevăzute şi prognozate şi doar în creştere prin propagare pe cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din vestul şi nordul ţării, iar pe celelalte râuri vor fi în scădere.
Sunt posibile scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de niveluri şi debite datorită precipitaţiilor sub formă de aversă, însemnate cantitativ, prognozate, pe râurile din estul ţării şi zonele de deal şi munte.
În partea a doua a intervalului, debitele vor fi în general în scădere, exceptând cursurile mijlocii şi inferioare ale râurilor mari din jumătatea de est a ţării, unde vor fi în creştere prin propagare.
Sunt posibile mici creşteri de niveluri şi debite pe unele râuri mici din zonele de deal şi de munte, datorită precipitaţiilor slabe cantitativ, prognozate.